روزنامه قیام

روز نامه قیام بمدیر مسئولی آقای (موسوی‌زاده) مدیر و صاحب امتیاز روزنامه پیکار، در طهران تأسیس و در سال ۱۳۰۱ منتشر شده است. آقای موسوی‌زاده علاوه بر انتشار روزنامه قیام و پیکار با فرخی مدیر طوفان نیز همکاری داشته و ما شرح همکاری او را در ذیل روزنامه طوفان نوشته‌ایم و نیز از روزنامه پیکار در جلد دوم کتاب تاریخ جراید و مجلات ایران گفتگو کرده‌ایم.

طرر انتشار روزنامه قیام هفتگی بوده و بیش از سه شماره از آن منتشر نشده و شماره سوم آن نیز در زیر کلیشه روزنامه ایران آزاد انتشار یافته و در صفحه دوم همین شماره سوم است که موسوی‌زاده خطاب بشاه ایران بدبختی‌های ملت را تذکر داده است. و همین مقاله سبب توقیف روز نامه و تبعید موسوی‌زاده باتفاق ضیاء الواعظین مدیر روزنامه ایران آزاد گردیده است. روز نامه طوفان در شماره ۳۱ سال دوم مینوید موسوی‌زاده سه بعد از ظهر شنبه ۲۴ جمادی الثانی مطابق ۲۲ دلو ۱۳۰۱ شمسی در راه آزادی با تفاق آقای ضیاء الواعظین مدیر روزنامه ایران آزاد از طهران تبعید شد مو باصفهان و یزد فرستاده شدهاند فرخی مدیر طوفان در همین شماره شرح مؤثری بعنوان: بما می‌گویند مصالح مملکت و مقتضیات کنونی حرکت آن‌ها را ایجاب نموده است… » نوشته و بشدت از دو همکار خود موسوی‌زاده وضیاء الواعظین دفاع کرده است.

قبل از تبعید این دو مدیر روزنامه، در دو ساعت و نیم قبل از ظهر روز یکشنبه ۱۵ دلو ۱۳۰۱ شمسی محکمه‌ای بعضویت هیئت حاکمه ) آقا شیخ رضا دهخوارقانی – آقا حسین همدانی – آقا سیدهادی نوری – شریعت‌زاده – آشیخ علی اکبر مازندرانی ) برای محاکمه ضیاء الواعظین و موسی‌زاده تشکیل شده و نتیجه محاکمه تبعید آندو بوده است. خبر این محاکمه تحت عنوان (شامو موسوی‌زاده در شماره ۳۶ سال دوم طوفان چاپ شده است. آقای موسوی‌زاده بعد از شهریور ۲۰ در کابینه قوام السلطنه چندی وزیر دادگستری و رمانی هم وزیر مشاور بوده است

به نقل از "تاریخ جراید و مجلات ایران" نگاشته محمد - صدر هاشمی چاپ دوم ۱۳۶۳

شناسنامه

  •  صاحب امتیاز : موسوی زاده

سال مورد نظر را انتخاب کنید