روزنامه بهار دلکش

روزنامه بهار دلکش در طهران بصاحب امتیازی و مدیری ( حسین تقی‌زاده) تأسیس و شماره اول آن در تاریخ چهار شنبه ۲۳ جمادی الثانی ۱۳۴۲ قمری مطابق ۱۰ برج دلو ۱۳۰۲ شمسی منتشر شده است.

شماره اول بهار دلکش در چهار صفحه بقطع روزنامه نسیم شمال در مطبعه سربی ( سعادت ) چاپ و نشر شده و مقاله افتتاحی آن تحت عنوان ( قدر‌شناسی) و خلاصه آن تعریف از شاه و ولیعهد و سردار سپه ( که بعداً رضا شاه شد ) می‌باشد تصویر ولیعهد در صفحه اول چاپ شده و پس از سرمقاله اشعاری بعنوان ( فغان کار‌گر از کارفرما) و در صفحات ۳ و ۴ روزنامه تمام شعر است. در شماره اول این رباعی ملای رومی بمسابقه گذاشته شده که هر کس آنرا معنی کرد سه ماه روزنامه بگیرد رباعی این است:

آدینه ببازار شدم وقتک چاشت

تا پنبه خرم خر علی گوش نداشت

 

رفتم طبری به پنبه دوزی دادم

تا پنبه زند کلاه داری برداشت

 

بهار دلکش روزنامه هفتگی بوده و چنانچه در سر لوحه آن نوشته شده (ملک این جریده فقط طرفدار کارگران است ) محل اداره: طهران. بالاخانه‌های شمس العماره عنوان تلگرافی: طهران. بهار دلکش. قیمت اشتراک سالیانه در همه جا طبقه اول ۶۰ قران طبقه دوم ۴۰ قران محصلین و کارگران ۲۰ قران. تک شماره ۶ شاهی از روزنامه بهار دلکش فعلا تا شماره ۵ سال اول مورخ ۵ شنبه ۲۹ رجب ۱۳۴۳ مطابق ۱۶ برج حوت ۱۳۰۲ در دست است و سرمقاله این شماره بعنوان (درد دل پدر بسر ) از حال خودم خبر ندارم * عید آمد و سیم وزر ندارم. نوشته شده است.

به نقل از "تاریخ جراید و مجلات ایران" نگاشته محمد - صدر هاشمی چاپ دوم ۱۳۶۳

شناسنامه

  •  مدیر   حسین تقی زاده

سال مورد نظر را انتخاب کنید