روزنامه بدر
روزنامه بدر در طهران بمدیر مسؤلی وصاحب امتیازی (ح – سبک پیما) و سردبیری (محمد – جنابزاده) در چهار صفحه بقطع بزرگ در مطبعه سر بی(ایران شرکت رفقا) هفته یک شماره، روزهای جمعه؛ طبع و منتشر شده و شماره پنجم سال اول بدر در تاریخ ۲۱ ذیحجه ۱۳۳۹ قمری مطابق سوم برج سنبله ۱۳۰۰ شمسی و ۲۶ اوت ۱۹۲۱ میلادی توزیع گردیده است. محل اداره: طهران، خیابان ناصریه شمس العماره عنوان تلگرافی: بدر. قیمت اشتراک یکساله ۵۰ قران؛ ششما هه ۳۰ قران، خارجه ۶۰ و ۳۵ قران. تک نمره ۷ شاهی در بالای اسم روز نامه که بدین شکل(بدر۱۳۳۹) رسم شده، این کلمات: دین ووطن. من لم یحکم بما انزل الله فأولئک هم الظالمون) و در زیر آن جمله: (الدین و الملک توامان) چاپ شده است. در زیر عنوان، در ضمن یک سطر روزنامه بدینقسم معرفی گردیده است جریده بدر مستقل الافکار است و در قسمتهای دیانتی – تاریخی – ادبی – سیاسی اخلاقی – فکاهی و بر منافع عمومی وطن سخن میراند. »
مندرجات بدر پس از سرمقاله که در شماره پنجم بعنوان (موقع مهم است بیدار باشیم) و در شماره دهم بعنوان (پرگرام دولت – مطالعات نمایندگان – عقاید ما ) نوشته شده عبارت است از اخبار داخله، اخبار خارجه، یکی دو مقاله و چند شعر بعنوان ادبیات.
از شماره ۱۰ سال اول مورخ ۲۹ میزان ۱۳۰۰ شمسی محل اداره: ناصریه اتحادیه جراید و مؤسس ومدیر مسؤل (حسنعلی فردوس) معرفی شده و نامی از دیگران نیست. شماره اول سال دوم بدر در تاریخ چهارشنبه ۱۵ حمل ۱۳۰۱ مطابق ۷شعبان ۱۳۴۰ و شماره اول سال سوم در ۱۸ جدی ۱۳۰۱ شمسی چاپ و منتشر شده است. تواریخ مذکور از متن شمارههای منتشره اقتباس شده و معلوم نیست که اگر آغاز سال دوم در حمل ۱۳۰۱ است چرا آغاز سال سوم در جدی همان سال است. بهر جهت تواریخ مینه همانهاست که نقل شد و ممکن است از طرف ناشر اشتباه شده باشد؛ از روزنامه بدر فعلا تا شماره ۲۲ سال سوم مورخ ۹ سرطان ۱۳۴۱ قمری در دست است.
به نقل از "تاریخ جراید و مجلات ایران" نگاشته محمد - صدر هاشمی چاپ دوم ۱۳۶۳
به نقل از "تاریخ جراید و مجلات ایران" نگاشته محمد - صدر هاشمی چاپ دوم ۱۳۶۳
شناسنامه
- مدیر مسئول ح - سبک پیما و سردبیری محمد جناب زاده
- مدیر مسئول ح - سبک پیما و سردبیری محمد جناب زاده